Cum poți afla tipul tău de sânge?

Cum poți afla tipul tău de sânge?

Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Cum puteți afla tipul de sânge?

Cunoașterea tipului de sânge poate ajuta o persoană să înțeleagă mai bine sănătatea lor și să fie mai informată despre tratamentele potențiale.

Prezența sau absența de substanțe numite antigene ajută la determinarea tipului de sânge. Antigenii sunt implicați în declanșarea răspunsului imun al corpului.

O persoană poate avea antigene, antigene B, ambele sau nici pe suprafața globulelor roșii. De asemenea, pot avea o proteină numită factor Rhesus (RH).

În acest articol, explicăm modul în care o persoană își poate identifica tipul de sânge. De asemenea, investigăm care este un tip de sânge, cum vine să fie și cum poate afecta transfuziile de sânge.

Cum să aflați tipul de sânge acasă

O persoană vizitează de obicei o clinică sau un medic pentru a afla tipul de sânge. Acolo, un medic sau o asistentă atrage o probă de sânge și o trimite la un laborator pentru testare.

Cu toate acestea, există modalități de a determina tipul de sânge acasă.

prin desenarea sângelui

o persoană își poate identifica tipul de sânge acasă folosind o tastare rapidă a sângelui Kit.

Utilizarea kitului necesită o persoană să înțepe un deget cu un ac. Kitul vine cu un card care conține substanțe chimice cunoscute sub numele de reactivi. Acestea testează pentru prezența anticorpilor și a factorului RH.

Când unul sau mai mulți dintre anticorpii de tip sânge sau factorul RH este prezent în proba de sânge, testul produce o „aglomerație” a sângelui. În mod obișnuit, dacă nu are loc aglomerarea, tipul de sânge al persoanei este o-negativ.

fără a trage sânge

o persoană poate fi capabilă să folosească un eșantion de salivă pentru a testa tipul lor de sânge . Aproximativ 80% dintre oameni produc antigenele relevante în saliva lor.

Conform cercetărilor din 2018, dacă o persoană secretă acești antigeni în saliva lor, un eșantion de salivă uscat poate indica în mod fiabil tipul lor de sânge.

Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toată lumea secretă acești antigeni, iar această metodă nu indică neapărat prezența sau absența factorului RH.

Cum să determinați tipul de sânge pentru Free

O persoană poate afla tipul de sânge prin donarea sângelui. Organizațiile nonprofit, cum ar fi Crucea Roșie Americană, colectează sânge de la voluntari pentru utilizare la spitale și în situații de urgență din întreaga lume.

participând la o unitate de sânge, de exemplu, o persoană va dona 1 pic de sânge, care poate dura 4-6 săptămâni pentru a se reface complet.

O persoană poate primi apoi un card donator, care poate indica tipul său de sânge.

O persoană nu trebuie să -și cunoască tipul de sânge pentru a dona sânge.

Ce este un tip de sânge?

Prima etapă în identificarea tipului de sânge implică un test numit ABO Typing. Acest lucru va determina care dintre următoarele patru tipuri principale de sânge are o persoană:

 • A: Prezența doar A Antigen
 • B: Prezența doar antigenului B
 • AB: Prezența ambelor antigene
 • O: Prezența nici antigenului

A doua etapă nu implică identificarea prezenței (+) sau Absența (-) a factorului RH în sângele persoanei.

Incorporarea celor patru tipuri ABO și cele două tipuri RH, există opt tipuri de sânge comune:

sunt moștenite tipurile de sânge?

O persoană moștenește tipul de sânge de la părinții lor biologici.

Un părinte cu sânge de tip A poate fie să treacă pe antigenul A sau deloc antigen. Dacă celălalt părinte are sânge de tip B, pot trece pe antigenul B sau fără antigen. În funcție de combinație, copilul lor ar putea avea un sânge A, B, AB sau O.

Dacă ambii părinți au sânge, copilul nu poate avea decât sânge.

O persoană moștenește factorul RH în același mod.

Tipurile de sânge poate afecta transfuziile de sânge?

O transfuzie de sânge apare de obicei atunci când o persoană a experimentat traume sau o intervenție chirurgicală care a dus la pierderi extreme de sânge.

Când o persoană primește o transfuzie de sânge, este esențial să se potrivească tipului de sânge al donatorului cu cel al destinatarului. Motivul este că organismul dezvoltă anticorpi împotriva oricărui antigene ABO care nu sunt prezenți în mod natural în sânge. Dacă o persoană primește sânge de la un donator cu un tip de sânge diferit, va conține acești antigeni, iar corpul destinatarului va respinge sângele donat . Un medic poate descrie această respingere ca o reacție imunitară hemolitică acută sau o reacție acută de transfuzie hemolitică. Această reacție poate fi periculoasă și chiar fatală. Pe măsură ce anticorpii receptorului atacă celulele sanguine de transfuzie, celulele se deschid, eliberând substanțe în fluxul sanguin care pot provoca daune. Rinichii pot deveni deteriorați ca urmare, iar profesioniștii din domeniul sănătății vor trebui să oprească transfuzia imediat.

Unele simptome ale unei reacții de transfuzie hemolitică acută includ:

 • Scurtarea respirației
 • Durere toracică
 • Dureri de spate inferioare
 • o febră

Dacă sângele unei persoane este negativă, acestea sunt un donator universal. Sângele O-negativ nu provoacă de obicei reacții adverse în timpul transfuziilor, deoarece nu conține nici antigen și niciun factor Rh.

după cum notează American Cancer Society, dacă o persoană are:

 • Sânge de tip A: nu sunt în măsură să primească globule roșii de tip B sau AB.
 • Sânge de tip B: nu sunt în măsură să primească celule roșii de tip A sau ab.
 • Tip AB Blood: Ei pot primi celule din sânge roșu de tip A, B, AB sau O.

Rezumat

În timp ce nu este adesea necesar ca o persoană să le cunoască Tipul de sânge, aceste informații pot fi utile.

Tipul de sânge al unei persoane este moștenit și există câteva modalități de identificare a acestuia, inclusiv vizitarea unui birou sau clinică a unui medic, a donării de sânge și a utilizării unui kit de testare la domiciliu .

 • Sânge/hematologie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Cum poate afecta perioada dvs. mișcările intestinale?

Mulți oameni observă că obiceiurile lor intestinale se schimbă în mod previzibil pe parcursul ciclului lor menstrual lunar. Această schimbare a modelului se datorează faptului că intestinul este afectat de modificările hormonale legate de perioadă.

În timpul fiecărui ciclu menstrual, corpul trece prin multe schimbări hormonale. Aceste modificări afectează întregul corp, ceea ce duce la simptome familiare sindrom premenstrual (PMS), cum ar fi leagănele de dispoziție, crampe și modificări digestive.

Modificările de mișcare a intestinului în timpul menstruației pot include constipație, diaree sau mai multe mișcări ale intestinului frecvente . Un studiu a raportat că 73% dintre femei au prezentat simptome gastrointestinale legate de perioadă. Unii oameni descriu aceste modificări drept „perioada de poop.”

În acest articol, analizăm posibilele motive pentru care perioadele pot afecta mișcările intestinale și câteva sfaturi pentru gestionarea simptomelor.

perioade și perioade și perioade Mișcările intestinale

Următoarele secțiuni discută modificările corporale care apar chiar înainte sau într -o perioadă menstruală care poate afecta mișcările intestinale.

Contracții musculare crescute

chiar înainte menstruație, corpul eliberează hormoni cunoscuți sub numele de prostaglandine. Acești hormoni stimulează contracțiile musculare în uter. Aceste contracții ajută organismul să arunce căptușeala uterului.

În același timp, hormonii perioadei pot stimula contracțiile musculare în intestine și intestine, care sunt aproape de uter, adamour farmacie provocând mișcări mai frecvente ale intestinului. De asemenea, reduc cât de bine corpul absoarbe apa, ceea ce face ca scaunul să fie mai moale și să crească riscul de diaree.

poate fi dificil să se spună diferența dintre crampele de uter și stomacul sau crampele intestinale în acest moment. Ambele pot fi incomode sau dureroase.

Prostaglandinele sunt, de asemenea, implicate în multe alte simptome PMS, inclusiv dureri de cap.

Progesteron crescut

Progesteron este un alt hormon care crește corect Înainte de o perioadă menstruală. Pentru unii, progesteronul poate afecta tractul gastrointestinal pentru a provoca fie constipație, fie diaree.

la femeile care au probleme cronice ale intestinului sau o boală inflamatorie a intestinului (IBD), cum ar fi colita ulcerativă sau boala Crohn, menstruația poate face Simptome mai grave.

De exemplu, la persoanele cu constipație legată de IBD, modificările asociate cu progesteron pot înrăutăți constipația. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu afecțiuni precum endometrioza, fibroamele uterine și chisturile ovariene.

Mai mult, persoanele cu IBD au mai multe șanse să experimenteze alte simptome PMS, cum ar fi dureri de cap sau dureri menstruale.

Modificări dietetice

Progesteronul poate crește sentimentele de foame și poate provoca pofte pentru alimente bogate în grăsimi sau zahăr, cum ar fi înghețată sau ciocolată. Corpul este greu de digerat aceste alimente, iar consumul mai multor dintre ele poate afecta mișcările intestinale ale unei persoane.

Schimbările legate de PMS în obiceiurile dietetice pot contribui la motivul pentru care unii oameni observă diferențe în ceea ce privește consecvența, regularitatea, sau mirosul scaunului lor înainte sau într -o perioadă.

Creșterea stresului sau anxietății

în timpul PMS sau în perioada menstruală, multe persoane se confruntă cu schimbări de dispoziție sau niveluri de anxietate crescute. Stresul poate afecta, de asemenea, mișcările intestinale ale unei persoane, provocând constipație sau diaree.

în conformitate cu cercetările care apar în jurnalul BMC Women’s Health, oamenii raportează o sensibilitate mai mare la durere și disconfort în faza premenstruală, precum și în perioadele lor . Această sensibilitate poate agrava simptomele, de asemenea.

sfaturi

Un individ nu poate modifica întotdeauna modul în care corpul lor reacționează înainte și în timpul unei perioade menstruale. Cu toate acestea, schimbările de dietă și stil de viață pot reduce riscul sau impactul supărării stomacului, constipației sau diareei.

Următoarele sfaturi pot ajuta oamenii să gestioneze mai bine tulburările digestive legate de perioadă:

 • Mănâncă o mulțime de fibre naturale, inclusiv fructe, legume și cereale integrale. Alimentele cu fibre ridicate ajută la menținerea sistemului digestiv regulat.
 • Faceți ceva fizic. Deplasarea poate ajuta la ameliorarea balonării și a disconfortului legate de PMS și ajută la menținerea intestinului în mișcare.
 • Încercați dedurizarea scaunelor. Înlăturarea scaunelor ajută scaunul să treacă mai ușor prin intestin până la nivelul hormonilor chiar și afară.
 • Luați ibuprofen. Nu numai că Ibuprofenul poate ajuta la reducerea crampelor de uter și a disconfortului, dar este și un inhibitor al prostaglandinei. Uneori, acest efect poate ajuta la eliminarea simptomelor digestive legate de perioadă.

Dacă tulburările intestinale legate de perioadă ajung în calea vieții de zi cu zi a unei persoane, ei pot vorbi cu medicul lor despre cele mai bune opțiuni de tratament. Controlul nașterii hormonale, cum ar fi pilula contraceptivă orală, poate reduce PMS la unii indivizi ajutând la reglarea nivelului hormonilor.

Unii oameni aleg să ia pilula continuă și să evite să aibă perioade deloc. Aceștia ar trebui să vorbească întotdeauna cu medicul lor mai întâi înainte de a utiliza această abordare.

Rezumatul

Modificările intestinale legate de perioadă pot fi neplăcute, dar de obicei se termină pe măsură ce perioada se încheie. Dacă tratamentele la domiciliu nu ajută, un medic poate recomanda medicamente pentru o problemă de bază sau tratamente hormonale.

 • Gastrointestinal/gastroenterologie
 • Sănătatea femeilor/ginecologie

News Medical Astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Cum puteți spune dacă bebelușul dvs. este cu capul în jos?

căderea bebelușului este atunci când capul unui copil se deplasează mai jos în pelvis gata pentru muncă. De obicei, se întâmplă spre sfârșitul celui de -al treilea trimestru de sarcină.

De asemenea, numit Lightening, căderea bebelușului este un semn că un copil este aproape gata să se nască. Înainte de a scădea, copilul se poate roti, astfel încât partea din spate a capului este spre partea din față a burtei, cu capul orientat în jos. Apoi, copilul poate coborî în pelvis.

Când copilul s -a așezat în pelvis, medicii îl descriu ca fiind angajat. Acest lucru înseamnă că este gata pentru naștere.

Când se întâmplă căderea bebelușului?

tocmai când se întâmplă este diferită pentru fiecare femeie. Nu există o zi sau o săptămână stabilită în care femeile ar trebui să se aștepte ca copilul lor să scadă.

Pentru unele femei, căderea bebelușului se întâmplă la fel cum începe munca sau cu câteva ore înainte. Pentru alte femei, s -ar putea întâmpla cu câteva săptămâni înainte de începerea travaliului.

căderea bebelușilor s -ar putea întâmpla mai aproape de munca pentru femeile care au avut copii înainte. Acest lucru se datorează faptului că corpul lor a trecut prin muncă înainte, așa că pelvisul lor ar putea avea nevoie de mai puțin timp pentru a se adapta la proces.

Femeile care sunt însărcinate pentru prima dată pot constata că căderea copilului are loc cu câteva zile sau săptămâni înainte muncă. Acest lucru se poate datora faptului că mușchii lor pelvici trebuie să se adapteze la poziția de naștere înainte de începerea muncii.

Dacă o femeie crede că copilul ei a scăzut, ar trebui să vorbească cu un medic. Doctorul poate verifica poziția copilului, ceea ce îi ajută să estimeze când poate începe travaliul.

ceea ce se simte ca

Unele femei pot simți că copilul scade ca o mișcare bruscă și vizibilă. Alții s -ar putea să nu observe că se întâmplă deloc.

Unele femei pot observa că abdomenul lor se simte mai ușor după ce copilul a scăzut. Acest lucru s -ar putea întâmpla pentru că copilul este poziționat mai jos în pelvis, lăsând mai mult spațiu în mijlocul ei.

Această senzație de spațiu crescut în abdomen este motivul pentru care căderea bebelușului se mai numește Lightening.

Lumina poate părea un termen necorespunzător pentru unii. Copilul căderea face uneori femeile să se simtă ca și cum poartă o minge de bowling între picioare.

experiența fiecărei femei de cădere a bebelușului este diferită.

nouă semne de cădere pentru bebeluși

Următoarele semne sugerează că un copil ar fi putut să scadă:

1. Belly inferioară

Bump de sarcină a unei femei poate părea că stă mai jos când copilul scade.

* Ea merge.

3. Durere pelvină

Când copilul scade, unele femei pot experimenta sclipiri de durere pelvină. Acest lucru se poate datora capului copilului care se împinge împotriva ligamentelor din pelvis.

4. Respirație mai ușoară

Există o presiune mai mică asupra diafragmei odată ce copilul a scăzut. Acest lucru poate face respirația mai ușoară.

5. Hemoroizi

După ce copilul scade, capul său poate pune presiune asupra nervilor din pelvis și rect. Această presiune poate provoca hemoroizi.

6. Mai multă descărcare

căderea bebelușului crește presiunea asupra colului uterin. Acest lucru face ca acesta să piardă mufa de mucus care se află în vârful colului uterin până la sfârșitul sarcinii. Este acolo pentru a opri bacteriile să intre în uter.

După scăderea bebelușului, dopul de mucus poate ieși din vagin ca jeleu sau descărcare asemănătoare cu gălbenușul.

Când copilul stă mai jos în pelvis, capul său poate pune presiune asupra vezicii urinare. Acest lucru poate face ca o femeie să fie nevoie să urineze des.

8. Durerea de spate

căderea bebelușului poate pune presiune suplimentară asupra mușchilor din partea inferioară a spatelui. Acest lucru poate provoca dureri de spate.

9. Simțind înfometat

Când copilul scade, poate reduce presiunea asupra stomacului. Acest lucru poate ușura arsurile la stomac și poate crește foamea.